3D-spilldesign – Prosessen

Spilldesign, er et konsept som er rent basert på ens fantasifulle ferdigheter og kreativitet. Det er en del av spillutvikling som består av spillinnholdet og et preproduksjonsstadium.

Spilldesigneren trenger å ha både kunstneriske og tekniske ferdigheter, med fokus på sluttbrukeren. Den tredje dimensjonen gir som en ekstra velsignelse. Et 3D-spill gir nærhet til livserfaring siden terrenget, og muligheten for tegnebevegelsen er ubegrenset i motsetning til 2D-spillene.

3D Spilldesignutføres ved hjelp av designere, 3D-artister og utviklere. For å designe et bestemt objekt eller tegn, er grunnleggende trinn involvert som – Conception, Modeling, Animation og Final detaljer.

Et av de primære trinnene som inngår i denne prosessen, er konseptkunst, som er å analysere og bygge et tredimensjonalt objekt. Skissen er utformet på en slik måte at objektet eller karakteren har en nærtidslikhet. Konseptkunstneren er personen som har ansvaret for den kunstneriske stilen og gir en jevn berøring gjennom historien. Til online casino bonus koder, prøv Cozino velkomstbonus .

Modellering er et viktig aspekt i 3D, da det forklarer detaljer om polygontallet. En grov modell er opprinnelig utarbeidet med et lavt polygontall, for å unngå flere kanter og en grunnleggende form utvikles. 3DS Max er et av de mest foretrukne modelleringsverktøyet som brukes av designerne.

Det neste trinnet i prosessen består i å animere objektet eller karakteren, som vil gi livet til spillet  . Basert på kravene gir riggerne og animatørene en tredje dimensjon til objektet.

En fin detaljering og strukturering er gitt av de endelige artister for å gi objektet eller karakteren en ekte følelse.

Spillprogrammernes rolle er like viktig som spillartister i en spilldesign. Programmene gir koder og skript for spillet. Det meste av 3D Game Design-programvaren har innebygde verktøy som hjelper til med skripting.

Legg igjen en kommentar