Smarte hjem bliver stadig mere populære på grund af den bekvemmelighed og sikkerhed, det giver. For eksempel dæmpes lysene automatisk, når du vil se en film, eller huset spiller automatisk din yndlingsmusik, når du bare vil slappe af derhjemme. Selvom det kan koste dig en formue at konvertere dit hjem til denne slags hjemmeautomatisering, vil fordelene vise sig at være investeringen værd.

Hvad er et smart hjem?

Enkelt defineret, et smart hjem har alle apparater og enheder tilsluttet, så disse kan kommunikere med hinanden og med husejeren. Så længe det bruger strøm, kan det tilsluttes hjemets netværk og svare på din kontrol. Må det være via computer, fjernbetjening eller via stemme, hjemmenetværket reagerer, når du kommanderer det. Med denne form for automatisering ville det være som at have en personlig assistent, der altid er ved dit ønske. Almindelige systemer, der er knyttet til hinanden, inkluderer belysningssystem, underholdning, hjemmebiograf, regulering af termostat og sikkerhed i hjemmet.

Udviklingen af ​​det automatiserede hjemmenetværk

I tidligere år var de, der havde råd til at få deres hjem automatiseret, de rigtig velhavende husejere, der tilhører samfundets overklasse. Men med udviklingen inden for elektronik og teknologi har flere og flere husejere nu råd til at konvertere deres hjem til automatiserede. Selvom det stadig er relativt dyrt, er det nu ikke så dyrt som det plejede at være.

Smart home-teknologien blev oprettet i 1975, da X10 blev udviklet af et firma med base i Skotland. X10 var derefter en ny teknologi, der gjorde det muligt for kompatible apparater og enheder at kommunikere med hinanden via eksisterende strømledninger installeret inde i et hjem. Alle enheder og apparater fungerer som modtagere og tastaturer eller fjernbetjeninger fungerer som sendere. For eksempel vil slukning af en lampe i et andet rum ved hjælp af fjernbetjeningen gøre det muligt at kontrollere at sende en numerisk kodemeddelelse, der udfører kommandoen. På trods af at det var en revolutionerende teknologi, havde X10 nogle begrænsninger. Nogle af disse begrænsninger inkluderer en upålidelig kommunikation på elektriske ledninger. Enten kan en X10-enhed fortolke kommandoen, ellers modtager den slet ikke. I forsøg på at overvinde denne begrænsning er der kommet andre nyere hjemmeteknologier. Disse nye teknologier bruger nu radiobølger i stedet for kraftledninger, ligesom hvordan mobiltelefonsignaler og wifi fungerer, men bedre.

Produkter og funktion af et smart hjem

De fleste smarte hjem inkluderer følgende enheder.

Kameraer, der overvåger det udvendige af huset, uanset om det er mørkt eller ej. Bevægelsessensorer, der sender en alarm, når der er usædvanlig bevægelse rundt i huset. Dørhåndtag, der åbnes ved at scanne fingeraftryk eller en numerisk kode i stedet for de konventionelle husnøgler. Dette er blot nogle af de sikkerhedsfunktioner, som smarte hjem tilbyder.

Skriv et svar