Sociale medier til e-handel – en oversigt

At være til stede på sociale medier er afgørende for at opbygge og øge brandbevidstheden, føre trafik til dit websted og øge kundeemner og salg.

Men dine konti er ikke kun platforme til deling af indhold og interaktion med besøgende for at nå disse mål. Fra Facebook til Instagram kan sociale medier være en stærk måde at markedsføre dine produkter og tjenester til dine tilhængere.

Organisk social salg

For det første er det vigtigt at forstå, at der er en forskel mellem social salg, brug af betalte annoncer og faktisk brug af en platform som en markedsplads.

Socialt salg betyder, at du organisk forbinder med salgsperspektiver og plejer relationer for forhåbentlig at konvertere dem til kunder. Det handler om at opbygge relationer og troværdighed naturligt ved at lære dine potentielle kunder at kende.

Du kan gøre dette ved at stille dem engagerende spørgsmål, besvare deres spørgsmål hurtigt og altid svare på kommentarer eller klager. Jo mere tillid og loyalitet du opbygger, jo bedre er dine odds for at konvertere en tilhænger til en betalende kunde. Du kan få et wikipedia-afsnit på dit websted (Klik her for at se et eksempel) for at besvare de almindelige spørgsmål og øge potentielle kunders videniveau.

Facebook-butikker

Hvis du har en Facebook-forretningsside, kan du bruge Facebook-butikker. Denne nye funktion giver dig mulighed for at tilføje produkter, organisere dem i forskellige kategorier, kommunikere med kunder og se data omkring ting som visninger og klik.

Da Facebook ejer Instagram, kan kunder også få adgang til din butik på IG. Folk kan finde dine Facebook-butikker på din virksomheds Facebook-side eller Instagram-profil eller via Facebook-annoncer eller Historier.

Sociale medier er et af de bedste marketingværktøjer derude: du kan vokse og nå et stort publikum med indhold og annoncer, og folk, der kan lide og / eller følger dig, er dine fans, så de er allerede din målgruppe.

Brug af betalte annoncer

Ud over social salg og salg på en markedsplads kan du også bruge annoncer til at drive trafik til din kontoside eller dit websted.

Afhængigt af typen af ​​lille virksomhed, du har, kan du vælge at køre betalte annoncer på:

• Facebook

• Twitter

• LinkedIn

• Instagram

• Google Ads / displayannoncer på Google Displaynetværk

• YouTube (og placeringer i videoannoncer)

Når du bruger social media marketing til e-handel, kan du integrere videoer i dine annoncer for at gøre dem mere engagerende.

Inden for hver platform kan der være flere annonceindstillinger. På Facebook kan du f.eks. Vælge karruselannoncer, diasshowannoncer, indsamlingsannoncer, Messenger-annoncer osv.

Skriv et svar