Hybrid skylagring   : en tiered tilnærming

For hybrid cloud-lagring, ligger data hovedsakelig innenfor den private delen av skyen. Hvis apper også distribueres i den private skyen, kan datalageret lagre filer og data for disse appene, dette burde være det høyest mulige lagringssystemet innenfor hele hybridmobellagringsstrategien.

Det handler om tid og penger

Kostnadene for lokal og sky data utholdenhet er nå så billig at ved hjelp av sekundære midler, til og med tertiær gjennomsnitt, å lagre data som et aktivt backup system for primær persistens, eller til og med som en oppdatert kopi av primær lagring, er beste tilnærmingen. Med noen få unntak.

Hvis et sekundært lagringssystem brukes til å lagre data som er flyttet fra primær lagring, må du sørge for å designe appene dine for å søke etter data i begge lagringssystemene.

Triple opp

Arkivert lagring er valgfritt, men triple redundans er alltid en god ide. Igjen, og spesielt, med lave kostnader for lagring. Så hvorfor ikke? Arkiverte lagringssystemer er rimelige og lavpresterende systemer designet for langvarig lagring av data som ikke lenger er nødvendig av kjernevirksomhetsprosesser, eller for å sikkerhetskopiere andre backup-systemer.

Hybrid Cloud og Tiered Storage

Bruke en hybridsky for en lagdelt datalagringsarkitektur gir flere fordeler til et foretak. For det første fordi det etablerer to, enda tre separate lagringssystemer alt til forskjellige pris- og ytelsesnivåer. For det andre bidrar lagdelt lagring til utviklere og IT til å lage applikasjonsspesifikke lagringsstrategier. For eksempel samvirker enkelte dataanalysesystemer nesten utelukkende med de nyeste dataene. Som et resultat kan en organisasjon flytte eldre data til et billigere system.

Utfordringen er imidlertid å skape en lagdelt lagringsstrategi som står for alle virksomhetsbrukstilfeller, og som fungerer som forretningsprosesser. For eksempel, i dataanalyser, kan det hende at systemet trenger å støtte andre brukssaker, for eksempel bedrageri deteksjon gjennom maskinlæring.

Bedrifter må nøye designe og planlegge for både deres lagringsarkitektur og automatiseringsprosesser. Som med alt, test, test, test for å sikre at ditt hybrid lagdelt lagring system lever oppfyller krav og forventninger.

Legg igjen en kommentar